Jednoduchý recept

Jehněčí s křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26828

Ingredience

600 g Jehněčí kýta
30 g Křen
100 ml Olej olivový extra panenský
20 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
200 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 619 kcal
Kilojoule 2 592kJ
1% Sacharidy 4 g
72% Tuky 54 g
30% Sodík 598 mg
52% Bílkoviny 29 g

Jehněčí s křenem postup přípravy receptu:

1

Servírovací podnos ohřejeme v troubě při teplotě 60°C (horkovzdušná 50°C). Řízky naklepeme a osušíme. Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme na jemné trubičky.

2

Rozehřejeme pánev a pak na ní rozpálíme olivový olej, řízky smažíme na velkém plameni po každé straně asi 2 minuty, osolíme, opepříme a udržujeme teplé na servírovacím podnosu.

3

Slijeme olej po smažení, na pánev dáme smetanu a krátce povaříme. Vmícháme křen, omáčku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na jehněčí řízky, navrch nasypeme nakrájenou pažitku a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept