Šlesvický řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlesvický řízek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26831 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
130 g | Suchar dietní |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
1 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 166,8mg |
Draslík | 589,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 81,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Suchar dietní, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šlesvický řízek postup přípravy receptu:
1 | Řízky lehce naklepeme. Suchary umeleme mlýnkem na ořechy nebo nasekáme na strouhanku, nasypeme na talíř. Ve druhém talíři ušleháme 1 vajíčko s 1 lžičkou vody. Řízky okořeníme solí a pepřem, slabě zaprašíme moukou. |
2 | Řízky obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance ze sucharu, obal na řízky přitlačíme. |
3 | Rozehřejeme nejprve pánev a pak i máslo na středně velkém plameni. Řízky smažíme na másle z každé strany asi 4 minuty dozlatova a dokřupava. Necháme okapat na papírové utěrce a horké servírujeme s míchaným salátem. |