Jednoduchý recept

Řízek s pepřem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 26832
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Martell cognac
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
1 kávová lžička Nové koření celé
100 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Pepř černý celý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 736kJ
0% Sacharidy 1 g
75% Tuky 57 g
32% Sodík 633 mg
55% Bílkoviny 31 g

Řízek s pepřem postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme a slabě naklepeme, osolíme. Celé koření roztlučeme nahrubo v hmoždíři a nasypeme na talíř. Řízky po obou stranách pořádně přimáčkneme do roztlučeného koření, aby se rovnoměrně obalily.

2

Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme olej. Opepřené řízky smažíme z každé strany na středně velkém až silném plameni 2 min.

3

Na čistou pánev dáme máslo, necháme zpěnit a lehce zhnědnout. Ještě jednou v něm obalíme řízky, pokapeme koňakem (s nádechem nostalgie zapálíme a flambujeme), pánev odstavíme a maso necháme krátce dojít.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept