Recept

Medová kuřecí křídla na pomerančích

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26834

Ingredience

marináda
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Sůl
pomerančová omáčka
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Pomeranče
na ozdobu
60 g Ořechy vlašské
1 ks Pomeranče
Medová kuřecí křídla na pomerančích
1 kg Kuřecí křídla
5 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Olej sezamový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 547kJ
7% Sacharidy 27 g
56% Tuky 42 g
22% Sodík 446 mg
58% Bílkoviny 33 g

Medová kuřecí křídla na pomerančích postup přípravy receptu:

1

Kuřecí křídla omyjeme a osušíme. V jedné misce si promícháme sůl s pepřem, tím křídla potřeme. Ve druhé misce si rozmícháme med s olivovým olejem a celá křídla potřeme medovou směsí a odložíme do mísy. Do medu ještě vložíme vlašské ořechy. Takto upravené maso s ořechy necháme marinovat 30 minut.

2

Mezitím omyjeme horkou vodou pomeranče a osušíme je. Jeden pomeranč pokrájíme na tenké plátky a odložíme na talíř. Z druhého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Z třetího pomeranče kůru odkrojíme na tenké pásky, které odložíme na ozdobu hotového jídla.

3

Ve woku na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí křídla dozlatova. Restujeme přibližně z každé strany 4-5 minut. Když jsou měkká, vyjmeme je z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplé. Do druhé pánve dáme cukr a necháme ho bez míchání zkaramelizovat. Pánev odstavíme z plotny a do karamelu přimícháme pomerančovou šťávu s výpekem z opečených křídel. Pak při mírné teplotě vymícháme hladkou omáčku. Nakonec do omáčky přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu vaříme za stálého míchání 3 minuty.

4

Plátky pomeranče dáme ozdobně na talíře, na ně položíme opečená kuřecí křídla, která ozdobíme kousky nakrájené pomerančové kůry, na každou porci položíme medový ořech a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept