Medová kuřecí křídla na pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová kuřecí křídla na pomerančích
Medová kuřecí křídla na pomerančích
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26834 |
Ingredience
marináda | |
---|---|
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Sůl |
pomerančová omáčka | |
1,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Pomeranče |
na ozdobu | |
60 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Pomeranče |
Medová kuřecí křídla na pomerančích | |
1 kg | Kuřecí křídla |
5 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 128,3mg |
Draslík | 433,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 397,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Cukr krupice, Pomeranče, Ořechy vlašské, Pomeranče, Kuřecí křídla, Med včelí, Olej sezamový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medová kuřecí křídla na pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí křídla omyjeme a osušíme. V jedné misce si promícháme sůl s pepřem, tím křídla potřeme. Ve druhé misce si rozmícháme med s olivovým olejem a celá křídla potřeme medovou směsí a odložíme do mísy. Do medu ještě vložíme vlašské ořechy. Takto upravené maso s ořechy necháme marinovat 30 minut. |
2 | Mezitím omyjeme horkou vodou pomeranče a osušíme je. Jeden pomeranč pokrájíme na tenké plátky a odložíme na talíř. Z druhého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Z třetího pomeranče kůru odkrojíme na tenké pásky, které odložíme na ozdobu hotového jídla. |
3 | Ve woku na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí křídla dozlatova. Restujeme přibližně z každé strany 4-5 minut. Když jsou měkká, vyjmeme je z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplé. Do druhé pánve dáme cukr a necháme ho bez míchání zkaramelizovat. Pánev odstavíme z plotny a do karamelu přimícháme pomerančovou šťávu s výpekem z opečených křídel. Pak při mírné teplotě vymícháme hladkou omáčku. Nakonec do omáčky přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu vaříme za stálého míchání 3 minuty. |
4 | Plátky pomeranče dáme ozdobně na talíře, na ně položíme opečená kuřecí křídla, která ozdobíme kousky nakrájené pomerančové kůry, na každou porci položíme medový ořech a podáváme. |