Jednoduchý recept

Sicilský pistáciový řízek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26836

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
80 g Pistácie
5 g Sůl
600 g Telecí kýta
1 ks Vejce slepičí
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 620kJ
2% Sacharidy 8 g
27% Tuky 20 g
30% Sodík 602 mg
67% Bílkoviny 38 g

Sicilský pistáciový řízek postup přípravy receptu:

1

Telecí řízky rozřízneme napříč, plochou stranou paličky na maso naklepeme na hodně tenko. Pistácie umeleme nebo nasekáme na středně hrubo, polovinu nasypeme na mělký talíř. Vajíčko ušleháme s 1 lžící vody. Řízky osolíme, opepříme a slabě zaprášíme moukou. Obalíme je nejprve ve vajíčku, pak v pistáciích.

2

Rozehřejeme nejprve pánev, pak olivový olej. Řízky smažíme z každé strany na slabém až středně velkém plameni 2-3 min., dáváme pozor, aby řízky příliš nezhnědly. Snížíme teplotu, dáme na pánev zbývající mleté pistácie, přilijeme víno, uvedeme do varu a asi 3 min. mírně povaříme. Ochutíme solí a pepřem a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept