Sicilský pistáciový řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sicilský pistáciový řízek
Sicilský pistáciový řízek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26836 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Pistácie |
5 g | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 178,3mg |
Draslík | 817,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pistácie, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sicilský pistáciový řízek postup přípravy receptu:
1 | Telecí řízky rozřízneme napříč, plochou stranou paličky na maso naklepeme na hodně tenko. Pistácie umeleme nebo nasekáme na středně hrubo, polovinu nasypeme na mělký talíř. Vajíčko ušleháme s 1 lžící vody. Řízky osolíme, opepříme a slabě zaprášíme moukou. Obalíme je nejprve ve vajíčku, pak v pistáciích. |
2 | Rozehřejeme nejprve pánev, pak olivový olej. Řízky smažíme z každé strany na slabém až středně velkém plameni 2-3 min., dáváme pozor, aby řízky příliš nezhnědly. Snížíme teplotu, dáme na pánev zbývající mleté pistácie, přilijeme víno, uvedeme do varu a asi 3 min. mírně povaříme. Ochutíme solí a pepřem a hned servírujeme. |