Jednoduchý recept

Zabalený řízek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26839
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Krůtí prsa
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 291kJ
1% Sacharidy 3 g
21% Tuky 16 g
31% Sodík 614 mg
66% Bílkoviny 37 g

Zabalený řízek postup přípravy receptu:

1

Řízky krátce omyjeme studenou vodou, osušíme a rovnoměrně naklepeme na tenko. Ochutíme solí a pepřem. Mouku dáme na talíř. V hlubokém talíři ušleháme vajíčko se smetanou, špetkou soli a muškátovým oříškem.

2

Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme přepuštěné máslo. Řízky dobře obalíme v mouce, potom ve vaječné směsi a na středně velkém plameni smažíme z každé strany 3-5 min., až dostanou světle hnědou barvu. Před obracením pokapeme zbývající vaječnou směsí. Servírujeme teplé s pestrým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept