Jednoduchý recept

Jehněčí na rozmarýnu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26840

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
75 ml Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
4 polévková lžíce Strouhanka
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 298kJ
3% Sacharidy 9 g
58% Tuky 43 g
34% Sodík 679 mg
54% Bílkoviny 30 g

Jehněčí na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme. Rozmarýn trochu roztlučeme ve hmoždíři, na talíři smícháme s moukou. V hlubokém talíři ušleháme vajíčko s 1 lžičkou vody. Strouhanku dáme na mělký talíř.

2

Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme olej. Řízky osolíme a opepříme, obalíme ve směsi mouky a rozmarýnu, pak ve vajíčku a ve strouhance. Smažíme z obou stran na středně velkém plameni 3-4 min. dozlatova.

3

Řízky necháme okapat na papírové utěrce a ozdobené čtvrtkami citronu servírujeme hodně horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept