Jehněčí na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na rozmarýnu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26840 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
600 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 170,8mg |
Draslík | 526,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 92,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jehněčí kýta, Olej stolní, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Řízky osušíme. Rozmarýn trochu roztlučeme ve hmoždíři, na talíři smícháme s moukou. V hlubokém talíři ušleháme vajíčko s 1 lžičkou vody. Strouhanku dáme na mělký talíř. |
2 | Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme olej. Řízky osolíme a opepříme, obalíme ve směsi mouky a rozmarýnu, pak ve vajíčku a ve strouhance. Smažíme z obou stran na středně velkém plameni 3-4 min. dozlatova. |
3 | Řízky necháme okapat na papírové utěrce a ozdobené čtvrtkami citronu servírujeme hodně horké. |