Polštářky z řízků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polštářky z řízků
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26842 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
50 g | Šunka schwarzwaldská |
600 g | Telecí kýta |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 619,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 147,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka schwarzwaldská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polštářky z řízků postup přípravy receptu:
1 | Řízky osušíme papírovou utěrkou. Na polovinu řízku položíme plátek šunky, lístek šalvěje, opět plátek šunky a přikryjeme druhou polovinou. Navrstvené řízky rozčtvrtíme a pořádně naklepeme. Tyto polštářky z řízků osolíme, opepříme a obalíme v mouce. |
2 | Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme polovinu másla. Polštářky z řízků smažíme z každé strany na středně velkém plameni 4-6 min. Sedlinu po smažení zředíme vínem, uvedeme do varu. Necháme |
3 | v omáčce rozpustit zbývající máslo, pánev přitom nakláníme ze strany na stranu. |
4 | Polštářky z řízků úhledně urovnáme na talíř a zalijeme omáčkou. |