Jednoduchý recept

Polštářky z řízků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26842
Kategorie: Maso

Ingredience

4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Pepř černý mletý
10 g Šalvěj čerstvá
5 g Sůl
50 g Šunka schwarzwaldská
600 g Telecí kýta
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 661kJ
1% Sacharidy 4 g
31% Tuky 23 g
29% Sodík 582 mg
63% Bílkoviny 35 g

Polštářky z řízků postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme papírovou utěrkou. Na polovinu řízku položíme plátek šunky, lístek šalvěje, opět plátek šunky a přikryjeme druhou polovinou. Navrstvené řízky rozčtvrtíme a pořádně naklepeme. Tyto polštářky z řízků osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

2

Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme polovinu másla. Polštářky z řízků smažíme z každé strany na středně velkém plameni 4-6 min. Sedlinu po smažení zředíme vínem, uvedeme do varu. Necháme

3

v omáčce rozpustit zbývající máslo, pánev přitom nakláníme ze strany na stranu.

4

Polštářky z řízků úhledně urovnáme na talíř a zalijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept