Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26843
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Krůtí prsa
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
5 g Sůl
80 g Šunka dušená
60 g Sýr Gorgonzola
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 670kJ
3% Sacharidy 10 g
22% Tuky 16 g
44% Sodík 886 mg
77% Bílkoviny 43 g

Cordon bleu postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme a lehce naklepeme. Mírně osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na tenké plátky.

2

Na každou půlku řízku položíme plátek šunky a trochu sýra, v polovině přehneme a ve špičce zajistíme jehlou nebo párátkem. Zvenku posolíme a opepříme, obalíme v mouce.

3

Vajíčko ušleháme s 1 lžící vody, strouhanku dáme na talíř. Řízky obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance. Obal na řízek přimáčkneme.

4

Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme přepuštěné máslo. Řízek smažíme z každé strany na středně velkém plameni asi 5 min. dozlatova.

5

Citrony rozčtvrtíme a servírujeme s řízky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept