Recept

Dušená pikantní kuřecí stehna s fenyklem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26846
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
80 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
100 g Fenykl sladký - hlíza
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
200 g Houby čerstvé
80 g Hrachové lusky
700 g Kuřecí stehna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
100 g Pastinák
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
2 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 145kJ
4% Sacharidy 15 g
45% Tuky 34 g
45% Sodík 905 mg
66% Bílkoviny 37 g

Dušená pikantní kuřecí stehna s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna omyjeme a kůži po obou stranách několikrát nařízneme.

2

V misce si smícháme sůl, pepř, mletou papriku, mleté chilli a hořčici. Směs vetřeme do kůže stehen. V pánvi na rozpáleném oleji stehna prudce restujeme z každé strany dozlatova (2 minuty). Potom je vyjmeme a odložíme na talíř.

3

Očistíme a omyjeme si zeleninu a čerstvé hříbky. Hlízu fenyklu s hřiby pokrájíme na plátky. Jemné lístky fenyklu si odložíme na ozdobu. Mladé hrachové lusky necháme v celku, jen jim odkrojíme konce. Mladé fazolové lusky překrojíme. Pastinák nakrájíme na kolečka.

4

Zeleninu dáme do mísy a pokapeme sójovou omáčkou a rozpuštěným máslem.

5

Do bambusových košíčků položíme plátky zeleniny s hříbky, na na ně poklademe opečená kuřecí stehna.

6

Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15-20 minut.

7

Kuřecí stehna ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme s dušenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept