Dušené telecí maso v mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené telecí maso v mrkvi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 26848 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 176,9mg |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 242,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené telecí maso v mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Na suché pánvi orestujeme maso nakrájené na menší kostky, po chvíli přidáme mrkev rovněž nakrájenou na kostičky, za stálého míchání rychle osmažíme, podlijeme dvěma sběračkami vody a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké. |
2 | Před podáváním směs ochutíme solí, ustrouhaným muškátovým oříškem a petrželkou. Servírujeme s vařenými brambory. |
Poznámka
1