Jednoduchý recept

Dušená telecí kýta špikovaná párkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 26849
Kategorie: Maso

Ingredience

40 g Cibule
150 g Jogurt nízkotučný
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
20 g Olej rostlinný
50 g Párky drůbeží lahůdkové
0,3 kávová lžička Sacharin
182 kávová lžička Sůl
150 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 384kJ
4% Sacharidy 15 g
25% Tuky 18 g
3532% Sodík 71 g
44% Bílkoviny 25 g

Dušená telecí kýta špikovaná párkem postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu odblaníme a prošpikujeme rozpůleným párkem. V hlubokém rendlíku smažíme cibulku dokud nezměkne, poté vložíme maso a pod poklicí dusíme ve vlastní šťávě. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.

2

Když je maso měkké, vyjmeme je, nakrájíme na plátky a necháme na teple. Ve šťávě rozšleháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku a omáčku za stálého míchání provaříme. Omáčku můžeme dochutit octem a osladit. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Hned podáváme s rýží nebo s knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept