Pečené telecí plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené telecí plátky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26850 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Křen |
10 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
20 g | Šunka dušená |
20 g | Sýr Eidam cihla 30% |
200 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 620,9mg |
---|---|
Cholesterol | 83,0mg |
Draslík | 393,9mg |
Vláknina | 479,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené telecí plátky postup přípravy receptu:
1 | Dva telecí plátky z kýty osolíme, opepříme a naklepeme. Na každý plátek položíme plátek šunky a sýra. Přesypeme jemně strouhaným křenem a zabalíme do alobalu, který jsme potřeli olejem. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme dvacet minut, poté teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme, dokud maso není měkké. Podáváme s vařenými brambory. |