Plněné hovězí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné hovězí řízky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26854 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Hovězí maso zadní |
4 ks | Okurky nakládané |
30 ml | Olej olivový |
25 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 601,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Okurky nakládané, Pomeranče, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné hovězí řízky postup přípravy receptu:
1 | Řízky osušíme a naklepeme. Olivy nasekáme najemno. Okurky nakrájíme na jemné hranolky. Česnek oloupeme a nasekáme. Řízky opepříme a každou polovinu posypeme olivami, okurkami a polovinou česneku. Řízky přeložíme a na špičce zajistíme jehlami nebo párátkem. Potřeme ze všech stran olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 75 °C. |
2 | Šalotky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Vylisujeme šťávu z pomeranče. Rozpalíme pánev. Řízky smažíme z každé stany na silném plameni asi 2 minuty, osolíme a v troubě udržujeme teplé. Na středně velkém plameni smažíme 2-3 min. šalotky a zbývající česnek, petržel a pomerančovou šťávu krátce povaříme, osolíme a opepříme. |
3 | Řízky obalíme v omáčce a servírujeme. |