Skopové maso na víně s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso na víně s rajčaty
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26855 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
20 g | Mouka polohrubá |
30 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
80 g | Rajčata |
200 g | Skopová plec |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 695,5mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Protlak rajčatový, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso na víně s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a orestujeme na rozehřátém oleji v hlubokém rendlíku. Přidáme pokrájené osolené maso, rychle orestujeme, vsypeme koření, mletou papriku, promícháme, zalijeme třemi sběračkami vody a dusíme pod pokličkou. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Když je maso téměř měkké, vlijeme víno a mouku, kterou jsme promíchali v troše vody. Do směsi vmícháme rajčatový protlak, pokrájená rajčata, která jsme oloupali a zbavili semen, utřený česnek a směs dodusíme. Podle chuti můžeme přidat sůl a citronovou šťávu. Hned podáváme s rýží, nebo chlebem. |