Srnčí závitky s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí závitky s paprikou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26856 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
75 g | Anglická slanina |
15 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
5 g | Nové koření celé |
100 ml | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika sterilovaná |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Srnčí maso |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 84,3mg |
Draslík | 796,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 285,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cukr krupice, Nové koření celé, Olej rostlinný, Paprika sterilovaná, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí závitky s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí řízky osušíme papírovou utěrkou a lehce naklepeme. Papriky osušíme a podélně nakrájíme na široké proužky. Řízky okořeníme solí a novým kořením, položíme na ně proužky papriky a pevně srolujeme. Rolády zabalíme do slaniny a zavážeme nití. Troubu předehřejeme na 75 °C. |
2 | Rozehřejeme pánev a na ní ohřejeme olej. Srnčí rolády smažíme na mírném plameni a pak na silném plameni ze všech stran asi 10 minut, přikryjeme a udržujeme v troubě teplé. Slijeme olej z pánve, nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Zředíme červeným vínem, necháme přejít varem a pak do omáčky vmícháme metlou máslo. Ochutíme solí a pepřem. Srnčí rolády obalíme v omáčce a servírujeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.