Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26857

Ingredience

1 ks Cibule
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový
50 g Olivy černé
15 g Oregano sušené
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
5 g Sůl
600 g Vepřové maso libové
150 g Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 291kJ
5% Sacharidy 17 g
82% Tuky 61 g
30% Sodík 605 mg
64% Bílkoviny 36 g

Řecký vinný řízek postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme a lehce naklepeme, nakrájíme na 3 cm velké kousky. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Kousky nakrájeného řízku osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

2

Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme vždy lžíci olivového oleje a kousky masa ve čtyřech porcích, necháme zhnědnout 2 minuty z každé strany na středně velkém až silném plameni, postavíme stranou. Na oleji necháme zhnědnout kostičky cibule a česneku, přidáme petržel a zředíme vínem. Okořeníme solí, pepřem a oreganem. Kousky řízku obalíme v omáčce, přidáme olivy a přikryté necháme na slabém plameni asi 20 minutu táhnout. Navrch nasypeme nalámaný sýr feta a servírujeme s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept