Jehněčí plec na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí plec na paprice
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26858 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
200 g | Hrášek mražený |
200 g | Jehněčí plec |
20 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 490,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek mražený, Jehněčí plec, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí plec na paprice postup přípravy receptu:
1 | Plec nakrájíme na středně velké kostky a na oleji orestujeme po obou stranách. Poté maso vyjmeme na mísu a na oleji osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na kostičky, přimícháme mletou papriku, rychle promícháme a podlijeme vodou. Přidáme odložené maso a pod poklicí dusíme. |
2 | Když je maso téměř měkké, vsypeme hrášek, posekanou petrželovou nať a dusíme, až je maso měkké. Hned podáváme, nejlépe s rýží. |
Poznámka
1