Jednoduchý recept

Maďarské maso s paprikou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26859

Ingredience

50 g Anglická slanina
15 g Chilli paprička
4 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
30 g Paprika mletá pálivá
5 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata
100 g Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
600 g Vepřové maso libové
250 ml Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 756 kcal
Kilojoule 3 161kJ
7% Sacharidy 23 g
73% Tuky 54 g
30% Sodík 604 mg
58% Bílkoviny 32 g

Maďarské maso s paprikou postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.

2

Rozehřejeme hrnec na dušení a pak v něm ohřejeme omastek. Na středním plameni pečeme slaninu 3-4 min. Přidáme cibuli a česnek a osmažíme, musí zůstat světlé. Přidáme proužky řízku a za stálého míchání necháme lehce zhnědnout. Navrch nasypeme papriky, přidáme červené víno a rajčata. Ochutíme solí a pepřem. Přikryjeme a na slabém plameni necháme 45 minut dusit, můžeme případně podlít troškou vody.

3

Nakonec umícháme do hladka smetanu a pokapeme jí maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept