Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26860

Ingredience

6 ks Artyčoky
1 ks Cibule
600 g Krůtí maso
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
100 g Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 968 kcal
Kilojoule 4 050kJ
37% Sacharidy 135 g
47% Tuky 36 g
80% Sodík 2 g
107% Bílkoviny 60 g

Krůtí maso s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na jemné proužky. Artyčoky rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Mouku smícháme se solí a pepřem. Proužky řízku v ní obalíme.

2

Rozehřejeme velkou pánev a pak na ní ohřejeme olej s máslem. Na velkém plameni smažíme za stálého míchání kousky masa 3-5 minuty, až lehce zhnědnou. Hned vyndáme a dáme stranou.

3

Snížíme teplotu a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli do světle hněda. Přidáme artyčoky, přilijeme víno a fond. Uvedeme do varu a na středně velkém plameni necháme celkové množství vyvařit asi

4

5 minut na polovinu. Vmícháme smetanu, uvedeme do varu, ochutíme solí a pepřem. Nakrájené kousky masa necháme ohřát v omáčce. Hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept