Kuřecí šašlik se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí šašlik se švestkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26863 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
100 g | Kečup |
600 g | Kuřecí prsa |
30 ml | Ocet vinný červený |
80 ml | Olej olivový |
60 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
16 ks | Švestky |
5 ml | Tabasco |
200 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Ocet vinný červený, Paprika mletá sladká, Sůl, Švestky, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí šašlik se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Řízky omyjeme a osušíme, nakrájíme na 3 cm velké kostičky. Osolíme a opepříme. Plátky slaniny rozpulíme napříč, do každé poloviny zabalíme i sušenou švestku. Dřevěné špízy potřeme troškou oleje, střídavě napichujeme kostičky řízku a švestku ve slanině. Cibuli oloupeme a nasekáme. |
2 | Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme zbývající olej. Špízy pečeme ze všech stran na středně velkém plameni 7-8 minut, přidáme nasekanou cibuli a necháme krátce podusit. Posypeme mletou paprikou, přilijeme vývar. Vmícháme kečup. Pikantně okořeníme octem, tabascem, solí a pepřem. Přikryjeme a necháme na slabém plameni 20 minut dusit. Servírujeme s rýží. |