Recept

Špíz s vepřovým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26865

Ingredience

1 ks Cibule
15 g Cukr krupice
60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
20 ml Olej olivový
60 ml Omáčka sójová
5 g Sůl
600 g Vepřové maso libové
30 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 479kJ
4% Sacharidy 13 g
63% Tuky 47 g
24% Sodík 488 mg
51% Bílkoviny 29 g

Špíz s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme a naklepeme. Podélně rozkrojíme na 2 cm široké proužky. Cibuli a zázvor oloupeme, obojí nastrouháme na velmi jemném struhadle a přidáme k masu. Vše dobře promícháme s cukrem, sójovou omáčkou a arašídovým olejem, přikryjeme a necháme 15 minut při pokojové teplotě marinovat.

2

Předehřejeme elektrický gril, nebo gril na dřevěné uhlí. Proužky řízků vyndáme z marinády a necháme trochu okapat, marinádu zachytíme. Dřevěné špízy potřete olejem a zviněné proužky řízků na ně navlíkáme. Lehce osolíme a z každé strany 3-5 minuty dokřupava grilujeme, hojně potíráme marinádou. Úhledně urovnáme na talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept