Špíz s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz s vepřovým masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26865 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
15 g | Cukr krupice |
60 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
20 ml | Olej olivový |
60 ml | Omáčka sójová |
5 g | Sůl |
600 g | Vepřové maso libové |
30 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 137,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Řízky osušíme a naklepeme. Podélně rozkrojíme na 2 cm široké proužky. Cibuli a zázvor oloupeme, obojí nastrouháme na velmi jemném struhadle a přidáme k masu. Vše dobře promícháme s cukrem, sójovou omáčkou a arašídovým olejem, přikryjeme a necháme 15 minut při pokojové teplotě marinovat. |
2 | Předehřejeme elektrický gril, nebo gril na dřevěné uhlí. Proužky řízků vyndáme z marinády a necháme trochu okapat, marinádu zachytíme. Dřevěné špízy potřete olejem a zviněné proužky řízků na ně navlíkáme. Lehce osolíme a z každé strany 3-5 minuty dokřupava grilujeme, hojně potíráme marinádou. Úhledně urovnáme na talíře. |