Srnčí špízy ve vinné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí špízy ve vinné omáčce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26866 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Brusinková omáčka |
2 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
15 g | Jalovec |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí kýta |
5 g | Sůl |
15 g | Tymián sušený |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 320,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinková omáčka, Houby čerstvé, Jalovec, Olej olivový, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí špízy ve vinné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Řízky osušíme a nakrájíme na kostičky. Kuličky jalovce s tymiánem nasypeme na maso. Přidáme 2 lžíce oleje, vše dobře promícháme. Houby očistíme. Špízy potřete troškou oleje a střídavě dáváme houby a kostičky srnčího masa. Předehřejeme troubu na 75°C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Rozehřejeme pánev a ohřejeme zbývající olej. Špízy smažíme dohněda ze všech stran na středně velkém plameni asi 10 minut, lehce osolíme a opepříme a v troubě udržujeme teplé. |
3 | Kostičky cibule dusíme 2-3 minuty na oleji na pečení. Přilijeme červené víno a krátce necháme vyvařit. Vmícháme brusinky a omáčku. Ochutíme solí a pepřem. Servírujeme zvlášť ke špízům ze srnčího masa. |