Recept

Slavnostní vepřová roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 26867
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Banány
400 g Bramborová kaše
2 polévková lžíce Hořčice
150 ml Hovězí vývar základní
3 špetka Kmín celý
40 ml Koňak Armaňak
60 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 081kJ
8% Sacharidy 27 g
35% Tuky 26 g
45% Sodík 891 mg
62% Bílkoviny 35 g

Slavnostní vepřová roláda postup přípravy receptu:

1

Vejce rozkvedláme a za stálého míchání usmažíme na kousku másla. Šunku a anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky, banán na kolečka.

2

Maso rozřízneme na větší plát, trochu naklepeme a z vnitřní strany osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Poklademe plátky šunky a slaniny, potřeme míchanými smaženými vejci, doprostřed položíme v řadě plátky banánu. Celé pokapeme koňakem, svineme do rolády, ovážeme nití a potřeme máslem. Do pekáčku vložíme roládu, přidáme lžíci másla, posypeme solí a kmínem. Roládu podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby. Za občasného podlévání pečeme 45 až 50 minut.

3

Roládu zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. Porce jídla ozdobíme plátky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept