Vepřová roláda z bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová roláda z bůčku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 26868 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Hořčice |
250 g | Kabanos |
2 špetka | Kmín celý |
2 špetka | Majoránka |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 171,8mg |
Draslík | 615,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kabanos, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová roláda z bůčku postup přípravy receptu:
1 | Na tento recept použijeme bůček bez kosti, který rozřízneme tak, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí, posypeme solí a pepřem. Po celé ploše poklademe plátky kabanosu nebo špekáčků a plátky uvařených vajec. Maso zavineme do rolády a ovážeme pevně nití. Osolíme, okmínujeme a posypeme trochou majoránky. Pečeme v předehřáté troubě 45 až 50 minut. Během pečení odebíráme vypečený tuk, na kterém usmažíme brambory. |
2 | Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami usmaženými ve vlastním vypečeném tuku. |