Recept

Vepřová roláda z bůčku a salámu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 26873
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Bramborový knedlík
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice
2 špetka Kmín celý
20 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
200 g Salám měkký
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Ementál (Primátor)
750 g Vepřový bok
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 990 kcal
Kilojoule 4 142kJ
8% Sacharidy 30 g
112% Tuky 84 g
28% Sodík 567 mg
49% Bílkoviny 28 g

Vepřová roláda z bůčku a salámu postup přípravy receptu:

1

Bůček bez kosti nařízneme tak, aby vznikl větší plát. Maso potřeme prolisovaným česnekem, pikantní hořčicí, posypeme solí a pepřem. Na ochucené maso pokládáme plátky libového salámu a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Maso zavineme do rolády, ovážeme nití, potřeme máslem, osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a pečeme 45 až 50 minut. V průběhu pečení odebíráme vypečený tuk, na kterém opečeme plátky bramborového knedlíku a potom na něm usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.

2

Roládu nakrájíme na úhledné plátky, obložíme plátky bramborového knedlíku a vše přelijeme trochou vypečeného tuku s usmaženou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept