Recept

Závitky z vepřové kýty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26880
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
2 špetka Kmín celý
2 špetka Majoránka
40 g Máslo čerstvé
15 ml Mléko polotučné
40 g Mouka polohrubá
3 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
400 g Rýže dušená
100 g Salám měkký
50 g Slanina vepřová
40 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 plátek Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 727kJ
12% Sacharidy 42 g
28% Tuky 21 g
41% Sodík 826 mg
24% Bílkoviny 14 g

Závitky z vepřové kýty postup přípravy receptu:

1

Plátky kýty naklepeme jako na řízky, z obou stran osolíme a opeříme.

2

Nyní si připravíme nádivku. Do misky rozklepneme vejce, přisypeme salám a slaninu, které jsme nakrájeli nadrobno, přidáme lžíci mléka, posekanou petrželku, prolisovaný česnek, chilli, majoránku a tolik strouhanky, aby při promíchání vzniklo hustší těstíčko. Nádivku rozložíme na plátky masa, zabalíme do závitků, ovážeme nití, osolíme, okmínujeme a potřeme máslem.

3

V pekáčku na kousku másla osmahneme cibuli, přiložíme závitky a trochu orestujeme ze všech stran. Podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut. Závitky vyjmeme z pekáčku, šťávu necháme vysmahnout až na tuk, nyní zaprášíme moukou, promícháme, až se mouka v tuku rozpustí. Podlijeme vývarem, přidáme ještě 2 stroužky prolisovaného česneku, špetku majoránky a povaříme 20 minut. Hustotu šťávy upravujeme vývarem.

4

Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept