Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26884
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

500 g Chřest zelený
5 g Cukr krupice
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
60 g Rukola
5 g Sůl
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 637kJ
3% Sacharidy 12 g
14% Tuky 10 g
25% Sodík 493 mg
7% Bílkoviny 4 g

Chřest s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, dřevnaté konce odkrojíme. Špičky chřestu odkrojíme těsně, stonky nakrájíme mírně šikmo na kousky tlusté 12 cm. Rajčata omyjeme a rozkrojíme napůl. Rukolu probereme, umyjeme a osušíme, hrubé stonky odkrojíme. Potom ji nahrubo nasekáme.

2

V pánvi rozehřejeme olej. Chřest v něm na středním ohni za častého míchání zhruba 5 minut opékáme. Přidáme rajčata, další 2 minuty opékáme. Potom přilijeme víno nebo vývar, přidáme rukolu a vše necháme dobře povařit. Omáčku ochutíme solí, pepřem a cukrem. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept