Zeleninové nudličky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové nudličky se sýrem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26885 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Kedlubna |
125 g | Mozzarella |
1 ks | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Pesto |
60 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 24,7mg |
Draslík | 437,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kedlubna, Mozzarella, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové nudličky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu oloupeme nebo omyjeme a očistíme. Mrkev a kedlubnu nejprve nakrájíme na tenké plátky, potom na jemné nudličky, pórek a papriku nakrájíme na proužky. Petrželku omyjeme, oklepeme a nasekáme na jemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej. Zeleninu v něm na středním ohni zhruba 5 minut opékáme, přitom často mícháme. Krátce opečeme také petrželku a česnek. Přidáme pesto a 2 lžíce vody z vaření těstovin. Zeleninu ochutíme solí a pepřem. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Čerstvě uvařené těstoviny smícháme se zeleninou a sýrem, necháme krátce odležet. |