Recept

Vepřové závitky na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 26886
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice
150 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Majoránka
25 g Máslo čerstvé
30 ml Mléko polotučné
20 g Mouka polohrubá
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
10 g Řeřicha
100 g Salám Turistický trvanlivý
300 ml Smetana 12% (konzumní)
40 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 plátek Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 843kJ
7% Sacharidy 24 g
43% Tuky 32 g
25% Sodík 491 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vepřové závitky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Plátky kýty naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Do misky nasypeme strouhanku navlhčenou mlékem, přidáme prolisovaný česnek, vejce, kostičky salámu a anglické slaniny, posekanou petrželku a špetku majoránky. Dobře promícháme a nandáme na plátky masa. Zabalíme do závitků, omotáme nití, okmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme lžíci másla, nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vývaru, pečeme 40 minut a závitky vyndáme z pekáčku.

3

Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, lžíci polohrubé mouky, hořčici a posekanou řeřichu. Vlijeme do pekáčku a vaříme 20 až 30 minut. Krátce před koncem vaření vrátíme do pekáčku závitky, aby se přohřály.

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept