Jednoduchý recept

Mleté maso s limetkou a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26890
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Limetka
300 g Maso mleté - mix
60 ml Olej olivový
40 ml Omáčka rybí
60 g Šalotka
5 g Sůl
250 g Těstoviny vařené (průměr)
250 g Žampiony čerstvé
15 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 902kJ
7% Sacharidy 25 g
45% Tuky 34 g
63% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Mleté maso s limetkou a houbami postup přípravy receptu:

1

Limetku omyjeme horkou vodou, kůru jemně nastrouháme, šťávu vymačkáme. Otrháme lístky bazalky a několik jich odložíme stranou, zbytek nasekáme nahrubo. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtky. Šalotky, česnek a zázvor oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na jemné plátky.

2

V hrnci rozehřejeme olej. Houby, šalotky, česnek a zázvor na něm na prudkém ohni opečeme, poté přidáme mleté maso s bazalkou a opékáme, dokud se nevytvoří hrudky. Ochutíme limetkovou šťávou a kůrou, rybí omáčkou a popřípadě solí. Posypeme zbývající bazalkou.

3

Pokrm podáváme smíchaný s čerstvými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept