Dýňovo-mangoldová omáčka s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňovo-mangoldová omáčka s hořčicí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26891 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Dýně |
15 g | Hořčice |
250 g | Mangold |
15 g | Máslo čerstvé |
10 g | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 721,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dýně, Mangold, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňovo-mangoldová omáčka s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Z dýně odstraníme jádra a vláknitou dužninu. Širokou řeznou plochou položíme poloviny dýně na pracovní plochu. Kůru postupně odkrajujeme větším nožem. Dýni poté nakrájíme na struhadle na plátky a následně nožem na proužky. |
2 | Mangold omyjeme a očistíme, listy nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a ve vroucí slané vodě je asi minutu předvaříme. Potom slijeme vodu, mangold prudce ochladíme ledovou vodou a necháme dobře okapat. |
3 | Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a velmi jemně nasekáme. Máslo s olejem necháme rozpustit v hrnci a poté na něm 3-4 minuty na středním ohni opékáme dýni s cibulí, česnekem a zázvorem. Průběžně mícháme. Nakonec přidáme mangold a ještě krátce opečeme. |
4 | K zelenině přilijeme vývar, přidáme hořčici a ochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Omáčku podáváme smíchanou s čerstvě uvařenými těstovinami.