Recept

Králík s rajčaty a sýrem pecorino

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26892
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Bazalka
30 g Kapary
400 g Králičí maso
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
12 ks Rajčata
5 g Sůl
125 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 841kJ
4% Sacharidy 16 g
32% Tuky 24 g
27% Sodík 541 mg
59% Bílkoviny 33 g

Králík s rajčaty a sýrem pecorino postup přípravy receptu:

1

Králičí řízky nakrájíme na velmi tenké plátky, větší plátky rozkrojíme ještě napůl. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky. Lístky bazalky otrháme od stonků a nakrájíme rovněž na proužky.

2

V pánvi rozehřejeme olej. Maso v něm na prudkém ohni opečeme, osolíme, opepříme a vždy opět vyjmeme. K vypečené šťávě přidáme bílé víno, přimícháme rajčata, kapary a bazalku, přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a opět přidáme maso.

3

Sýr pecorino (sýr ovčí tvrdý) zbavíme kůry a rozlámeme na malé kousky. Spolu s omáčkou smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept