Jednoduchý recept

Vepřový bůček nadívaný prejtem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 26893

Ingredience

400 g Brambory vařené
1 ks Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Hořčice
2 špetka Kmín celý
25 g Mouka polohrubá
25 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Prejt
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřový bok
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,258 kcal
Kilojoule 5 264kJ
8% Sacharidy 29 g
114% Tuky 85 g
29% Sodík 584 mg
32% Bílkoviny 18 g

Vepřový bůček nadívaný prejtem postup přípravy receptu:

1

Do vykostěného bůčku prořízneme kapsu, kterou naplníme prejtem. Kapsu zavřeme párátky. Můžeme použít jelítkový nebo jaternicový prejt, připadně použijeme oba smíchané dohromady.

2

V pekáčku na kousku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bůček, posypeme solí, pepřem, kmínem, podlijeme vývarem a pečeme 40 minut.

3

Upečený bůček vyjmeme z pekáčku. Zbylou šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, přidáme prolisovaný česnek, lžíci hořčice a mletou papriku, podlijeme vývarem a povaříme 20 minut.

4

K nadívanému bůčku podáváme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept