Vepřový bůček nadívaný prejtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček nadívaný prejtem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26893 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
150 ml | Hovězí vývar základní |
2 špetka | Kmín celý |
25 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Prejt |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 692,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Prejt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček nadívaný prejtem postup přípravy receptu:
1 | Do vykostěného bůčku prořízneme kapsu, kterou naplníme prejtem. Kapsu zavřeme párátky. Můžeme použít jelítkový nebo jaternicový prejt, připadně použijeme oba smíchané dohromady. |
2 | V pekáčku na kousku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bůček, posypeme solí, pepřem, kmínem, podlijeme vývarem a pečeme 40 minut. |
3 | Upečený bůček vyjmeme z pekáčku. Zbylou šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, přidáme prolisovaný česnek, lžíci hořčice a mletou papriku, podlijeme vývarem a povaříme 20 minut. |
4 | K nadívanému bůčku podáváme vařené brambory. |