Telecí řízky s čerstvými fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky s čerstvými fíky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
15 ml | Citronová šťáva |
30 g | Citronová tráva |
8 ks | Fíky čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
400 g | Telecí maso přední |
3 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 176,0mg |
Draslík | 910,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 540,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Citronová tráva, Fíky čerstvé, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky s čerstvými fíky postup přípravy receptu:
1 | Telecí řízky nejprve nakrájíme na 12 cm silné plátky, potom na zhruba 1 cm široké nudličky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s natí nakrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Ty pak rovněž nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fíky omyjeme, zbavíme zbytků stopek, rozkrájíme na osminy a pokapeme citronovou šťávou. Bazalku, citronovou trávu a tymián omyjeme, oklepeme a najemno nasekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla. Maso v něm na prudkém ohni opečeme, pak osolíme, opepříme a vyjmeme. V tomtéž tuku podusíme cibuli a česnek, přidáme fíky a ještě zahřejeme. |
3 | Ke směsi fíků a zeleniny vložíme maso a zbývající máslo, pokrm dle chuti dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Směs podáváme smíchanou s čerstvě uvařenými těstovinami.