Smetanová omáčka s kyselým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka s kyselým zelím
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26898 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
15 g | Kmín celý |
60 g | Olej olivový |
60 g | Pažitka |
5 g | Pepř cayenský |
130 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
250 g | Těstoviny vařené (průměr) |
100 ml | Vývar zeleninový |
200 g | Zelí bílé - sterilizované |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 56,8mg |
Draslík | 397,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Kmín celý, Pažitka, Pepř cayenský, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová omáčka s kyselým zelím postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na tenké špalíčky. Jablko oloupeme, rozkrojíme na půlky, odstraníme jádérka a jablko nakrájíme na malé kostky. Syrové zelí omyjeme, zbavíme tlustých žeber listů a nakrájíme na tenké proužky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej. Vložíme do něj cibuli se zelím, jablkem a kmínem a směs na středním ohni 2-3 minuty opékáme na skus. Přidáme kyselé zelí se smetanou a vývarem, ochutíme solí a cayenským pepřem a zakryté necháme na mírném ohni asi 5 minut povařit. |
3 | Mezitím omyjeme pažitku a nakrájíme ji nadrobno. Smetanovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a posypeme pažitkou. |