Recept

Citronová smetana se zeleninou a gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26899
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
150 g Hrachové lusky
25 g Máslo čerstvé
5 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
30 g Řeřicha
150 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
150 g Sýr Gorgonzola
200 g Těstoviny vařené (průměr)
50 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 499kJ
7% Sacharidy 25 g
17% Tuky 12 g
56% Sodík 1 g
27% Bílkoviny 15 g

Citronová smetana se zeleninou a gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Lusky hrášku omyjeme a odstraníme konce. Pokud se při tom uvolní vlákna, stáhneme je. Velké lusky rozkrojíme příčně napůl, nebo je nakrájíme šikmo na široké proužky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Lusky v ní 3-4 minuty povaříme, poté je prudce ochladíme a necháme okapat.

2

Citron omyjeme horkou vodou, kůru tence oloupeme a nakrájíme na velmi jemné proužky. Vymačkáme šťávu. Cibulky omyjeme, očistíme a spolu s natí nakrájíme na kroužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, řeřichu odstřihneme nůžkami a nasekáme najemno, sýr nakrájíme na kostky.

3

V hrnci rozehřejeme máslo. Na středním ohni na něm podusíme hrášek s česnekem a cibulkou. Přidáme vývar a zakryté na mírném ohni asi

4

5 minut vaříme na skus.

5

Přidáme smetanu se sýrem a citronovou kůrou a ohříváme, dokud se gorgonzola neroztaví. Přimícháme lusky a zahřejeme. Omáčku ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme řeřichou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept