Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26901

Ingredience

150 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Harissa pasta
400 g Jehněčí kýta
150 g Jogurt bílý smetanový
50 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Sezam - semena
50 g Sezamová pasta
5 g Sůl
500 g Těstoviny Bucatini

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 883 kcal
Kilojoule 3 694kJ
28% Sacharidy 99 g
44% Tuky 33 g
28% Sodík 566 mg
72% Bílkoviny 40 g

Jehněčí se sezamem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme na kolečka. Maso prudce opečeme na oleji, poté ho vyjmeme a na tomtéž oleji krátce opečeme cibuli.

2

Sezamovou pastu promícháme s harissou, citronovou šťávou, 2 lžícemi vody a jogurtem a přilijeme k cibuli. Přidáme maso a dochutíme solí a pepřem. Sezam opražíme na suché pánvi a rozdrtíme se solí v hmoždíři.

3

Sezamovou směs smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a pokrm ještě posypeme sezamem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept