Jehněčí se sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí se sezamem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26901 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Harissa pasta |
400 g | Jehněčí kýta |
150 g | Jogurt bílý smetanový |
50 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sezamová pasta |
40 g | Sezam - semena |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Bucatini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 521,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Olej slunečnicový, Sezamová pasta, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Jogurt bílý smetanový, Pepř černý mletý, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí se sezamem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme na kolečka. Maso prudce opečeme na oleji, poté ho vyjmeme a na tomtéž oleji krátce opečeme cibuli. |
2 | Sezamovou pastu promícháme s harissou, citronovou šťávou, 2 lžícemi vody a jogurtem a přilijeme k cibuli. Přidáme maso a dochutíme solí a pepřem. Sezam opražíme na suché pánvi a rozdrtíme se solí v hmoždíři. |
3 | Sezamovou směs smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a pokrm ještě posypeme sezamem. |