Rybí bylinková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí bylinková omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26902 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
50 g | Bylinky čerstvé - svazek |
150 g | Cibulka jarní |
40 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Pstruh uzený |
125 ml | Smetana sladká 12% |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 411,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pstruh uzený, Smetana sladká 12% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí bylinková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Pstruha vykostíme a natrháme na kousky. Bylinky jemně nasekáme. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka i s natí. |
2 | Cibulku na středním ohni chvíli vaříme v másle. Přimícháme větší část bylinek a necháme je povadnout. Přimícháme rybu, ochutíme solí a citronovou šťávou, přilijeme smetanu a zahřejeme. Podáváme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme zbývajícími bylinkami. |