Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26907

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
15 g Med včelí
1 ks Mrkev kořen
20 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
50 ml Olej olivový
150 g Rajčata
30 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
400 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
150 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 538kJ
12% Sacharidy 44 g
136% Tuky 102 g
48% Sodík 960 mg
24% Bílkoviny 13 g

Ostré čočkové ragú postup přípravy receptu:

1

Mrkev, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Chilli papričky rozdrobíme. Rozmarýn omyjeme a oklepeme, otrháme jehličky a nasekáme je.

2

V hrnci rozehřejeme olej a na středním ohni na oleji podusíme mrkev s cibulí, česnekem, chilli a rozmarýnem. Čočku přimícháme tak, aby byla pokrytá tukem. Přilijeme vývar a zakryté necháme na mírném ohni zhruba 45 minut vařit, dokud čočka nebude měkká (ale ne příliš). V případě potřeby přidáme vodu.

3

Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme, přimícháme je k čočce a jenom ohřejeme. Pokrm ochutíme solí, medem a balzamikovým octem.

Poznámka

Ragú můžeme podávat smíchané s čerstvě uvařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept