Nádivka sněhová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka sněhová
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26909 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Řeřicha |
3 ks | Rohlíky bílé |
20 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 804,0mg |
Draslík | 286,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Řeřicha, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka sněhová postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na větší kousky a namočíme do mléka. Po chvíli je vymačkáme a umeleme na strojku. Umleté rohlíky vložíme do misky, přidáme žloutky, máslo, trochu zázvoru, řeřichy, špetku soli, pepře a vše zahustíme strouhankou. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a dáme do lednice uležet. |