Recept

Lilková omáčka s uzeninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26910
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 stroužek Česnek
250 g Klobása uzená
1 ks Lilek
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
40 g Protlak rajčatový
20 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
40 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 619kJ
7% Sacharidy 25 g
39% Tuky 29 g
24% Sodík 489 mg
23% Bílkoviny 13 g

Lilková omáčka s uzeninou postup přípravy receptu:

1

Vnitřek klobásy po malých částech vytlačíme ze střívka. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Pomeranč omyjeme horkou vodou, kůru najemno nastrouháme a šťávu vymačkáme. Tymián a rozmarýn omyjeme, otřepeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj lilek a na středním ohni podusíme. Přidáme uzeninu, bylinky a česnek a za stálého míchání 1-2 minuty dále dusíme. Poté přilijeme 1/8 l vody a všechnu pomerančovou šťávu, vmícháme rajský protlak a okořeníme solí a pepřem nebo chilli. Zakryté dusíme zhruba 30 minut.

3

Nakonec do omáčky vmícháme pomerančovou kůru a v případě potřeby dochutíme pepřem a solí.

Poznámka

Omáčku podáváme smíchanou s čerstvě uvařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept