Lilková omáčka s uzeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilková omáčka s uzeninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26910 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Klobása uzená |
1 ks | Lilek |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
40 g | Protlak rajčatový |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
40 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 354,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Pomeranče, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilková omáčka s uzeninou postup přípravy receptu:
1 | Vnitřek klobásy po malých částech vytlačíme ze střívka. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Pomeranč omyjeme horkou vodou, kůru najemno nastrouháme a šťávu vymačkáme. Tymián a rozmarýn omyjeme, otřepeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj lilek a na středním ohni podusíme. Přidáme uzeninu, bylinky a česnek a za stálého míchání 1-2 minuty dále dusíme. Poté přilijeme 1/8 l vody a všechnu pomerančovou šťávu, vmícháme rajský protlak a okořeníme solí a pepřem nebo chilli. Zakryté dusíme zhruba 30 minut. |
3 | Nakonec do omáčky vmícháme pomerančovou kůru a v případě potřeby dochutíme pepřem a solí. |
Poznámka
Omáčku podáváme smíchanou s čerstvě uvařenými těstovinami.