Jehněčí ragú s granátovým jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí ragú s granátovým jablkem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26911 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablko granátové |
500 g | Jehněčí kýta |
30 g | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Koriandr mletý |
15 g | Kurkuma |
40 ml | Olej olivový |
40 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Sůl |
250 g | Těstoviny vařené (průměr) |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 103,1mg |
Draslík | 804,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jablko granátové, Jehněčí kýta, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Paprika mletá sladká, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí ragú s granátovým jablkem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso zbavíme větších kusů tuku, odblaníme a nakrájíme na kostky velké asi 1 cm. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Nať koriandru omyjeme a oklepeme. Lístky otrháme a asi 1/2 lžíce dáme stranou, zbytek jemně nasekáme. Granátové jablko rozkrojíme napůl, jednu půlku dáme rovněž stranou, druhou vymačkáme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej. Jehněčí v něm na prudkém ohni řádně opečeme a vyjmeme. Poté na již použitém oleji podusíme česnek, cibuli a většinu sekaného koriandru spolu s paprikou, kurkumou, mletým koriandrem a solí. Přilijeme šťávu z granátového jablka a 200 ml vody, opět vložíme maso a zakryté ho necháme na mírném ohni zhruba 1 hodinu dusit, dokud nezměkne. |
3 | Zbývající půlku granátového jablka rozlámeme na kusy a uvolníme jadérka. Šťávu, která při tom vyteče, zachytíme do misky a přidáme k masu. |
4 | Ragú podle chuti dochutíme solí, posypeme zbývajícími lístky koriandru a jádry granátového jablka. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami. |